BURSA / YILDIRIM - Akçağlayan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

Okulumuz bahçesinde Filistin'de hayatını kaybeden din kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınıp dualar yapıldı.

Ekm

Okulumuzda deprem tatbikatı yapılmıştır. Ayrıca okulumuz Meslek Dersi Öğretmeni Selami YAĞCI ve Fen Bilimleri Öğretmeni Elif YAYLA tarafından öğrencilerimize yönelik okulumuz konferans salonunda Dünya Afet Azaltma Günü etkinliği yapılmıştır.

Ekm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü okulumuzda gerçekleştirilen programla kutlandı. Programı hazırlayan okulumuz Coğrafya Öğretmeni Eşref ÖZTÜRK ve Meslek Dersi Öğretmeni İsmail METİN ile programda görevli tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün talebi üzerine cuma namazında öğrencilerimiz Ömer ÇAKIR, Mertcan UZUNOĞLU, Muhammed Enes NUR'un katılmış olduğu hutbe okuma, cuma namazı kıldırma ve müezzinlik uygulaması Zümrütevler Camii'sinde gerçekleştirilmiştir.

Ekm

2023 Camiler Haftası münasebetiyle ortaokul ve lise öğrencilerimizden bir grup öğrenci, Zümrütevler Camii'sinde gerçekleştirilen "Gençlerin Hayatında Camilerin Yeri ve Önemi" konulu komposizyon,şiir ve mektup yarışmasına katıldı.

Ekm

Okulumuz meslek dersi öğretmenleri tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi Programı, Zümrütevler Camii'sinde öğrencilerimizin de katılımıyla kutlanmıştır.

Eyl

Mevlid-i Nebi Haftası, okulumuz Mesleki Tatbikat Kulubü öğretmenleri ve okulumuz meslek dersi öğretmenleri tarafından hazırlanan etkinliklerle kutlanmıştır.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Açılış Töreni ve Bursa'nın Kurtuluşu Programı; okulumuz Müdür Yardımcısı Aziz SONAT, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bilge AYDIN, İngilizce Öğretmeni Betül ACAR ve Beden Eğitimi Öğretmeni Elif İŞLER tarafından hazırlanan program ile okulumuzda yapılmıştır. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenimiz Okul Müdürü Erkan ALTUN'un konuşması, okulumuz mezunaları adına  Şafak MUTLU'nun konuşması,Tarih Öğretmeni Özkan BALABAN'IN Bursa'nın kurtuluşuyla ilgili günün anlam ve önemine uygun konuşma yapması ve okulumuz öğrencilerinden Mehmet Enes NUR'un Kur'an-ı Kerim Tilaveti okumasıyla devam etmiştir. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına başarılar getirmesi umuduyla iyi bir ders yılı geçirmeyi dileriz.

Haz

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Zülal KAZDAL ÇELİK rehberliğinde, 7/B sınıfı ile yürütülen Türkiye, Bulgaristan, Portekiz, Litvanya, Romanya ve İspanya'dan ortak okulların katılımıyla devam eden eTwinning Projesi "Green My Future" kapsamında proje ortaklarıyla çevrim içi gorusme ve etkinlikler devam ediyor.

Proje kapsamında öğrenciler Canva, pixton, chatterpix ve storyjumper gibi Web 2.0 araçlarını öğrenirken, farklı ülkelerden akranlarıyla  İn iletişim kurup çevre sorunlarına çözüm üretiyor ve farkındalık oluşturmak için etkinlikler düzenliyor.

Haz

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Elif YAYLA ve Fizik Öğretmeni Funda COŞKUN öncülüğünde ortaokul ve lise öğrencilerimizin katılımıyla, 8 Haziran günü saat 13.00'te okulumuz bahçesinde  "Bilim Şenliği ve Kermes etkinliği " gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz şenliğe; " Da Vinci Köprüsü, Periskop, Uçan Sehpa ve Jenga ile Denge, Obleck Sıvı mı Katı mı?, Limon Pili, Heron Çeşmesi, Robotik,Teleskop, Katot Işıınları Deneyi, Ayın Evreleri, Lastikle Çalışan Tekne, Renk Çarkı, Işık Renkleri Karışırsa Ne Olur?, Çimlendirme Deneyleri, Rezonans, Newton Beşiği, Foucault Sarkacı, Geometri ve Matematik ispatları ile ilgili sunum, Origami, Rögar Kapakları Neden Yuvarlak?" sunumları ile katıldı. Ayrıca ilgili öğretmen gözetiminde Gösteri Deneyleri  ( Yanmayan Para, Açık Hava Basıncı, Kimyacının Kibriti, Roket Yapımı, Hızlı Yanma Tepkimesi, Sülfürik Asit-Şeker Deneyi, Asit-Baz Deneyi, DNA İzolasyonu, İyotun Süblimleşmesi, Tıpkı Volkan Patlaması Gibi) yapıldı.

Son olarak velilerimizin yardımıyla Bilim Şenliği içerisinde kermes düzenlenmiştir. Emeği geçen herkese ve katılımlarından ötürü velilerimize teşekkür ederiz.

May

Yıldırım İlçe Müftüsü Sayın Ahmet DURMUŞ tarafından okulumuza ‘’Bugün Bütün Camilerde, Mihrap ve Minberde Gençler Var’’ projesi kapsamında bir ziyarette bulundu. Okul Müdürü Erkan ALTUN ile yapılan görüşmede öğrencilerimizce gerçekleştirilen faaliyet hakkında genel bir bilgilendirme yapıldı. Ayrıca İlçe Müftülüğü ile yürütülen projeler ve öğrencilerin daha donanımlı yetişmeleri adına yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Yıldırım İlçe Müftüsü Sayın Ahmet DURMUŞ tarafından 19 Mayıs Cuma günü hutbe görevini yerine getiren öğrencilerimiz tebrik edilerek ödüllendirildi. Yıldırım Müftüsü Sayın Ahmet DURMUŞ’ a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.